De beste filmene i 2016


Det er på tide å se tilbake på året som gikk og ta en titt på hva som var de aller beste filmene i 2016 (i alle fall i følge undertegnede). Det har vært et fantastisk filmår etter mitt skjønn. Først vil jeg nevne min favorittfilm, som nok ikke ble en kommersiell suksess, men som har en unik kunstnerisk nerve, og som våger å ta opp mange følsomme temaer.

beste filmene 2016

«Louder than bombs» er filmen du bør se! Det er ikke bare jeg som synes denne filmen er god, den vant også den prestisjetunge prisen Nordisk Råds filmpris, dersom du er opptatt av den slags. Jeg bør jo også nevne at årets favorittfilm for meg har både norsk regissør og manusforfatter, henholdsvis Joachim Trier og Eskil Vogt. På tomatometeret til nettsiden Rotten Tomatoes har filmen publikumsscore er på 54% – det vil si de som likte filmen. Sjekk den ut selv, og gjør deg opp en egen mening.

Har du mer lyst på reinspikka underholdning? Noe som får deg til å le? Jeg må si at jeg digger filmen «Deadpool», og den er perfekt for en tacokveld på sofaen. En sjeldent morsom superheltfilm, med særegen sort humor. På nettsiden Rotten Tomatoes liker 90% av leserne «Deadpool», og Filmpolitiet kaller den et «friskt pust» og påpeker at det er en uortodoks film. Samtidig er jo tematikken alvorlig nok, med hevn som det mest drivende plotelementet.

Jeg vil ellers nevne at for ren underholdning, er den nyeste Star Wars filmen et svært godt alternativ fra 2016. Rouge one har karakter 8.1 på IMDb, les også anmeldelsen til Erlend Loe. Jeg er enig med han i at denne filmen gir en Star Wars-fan «emosjonell gåsehud», men du bør sjekke den ut også om du ikke er opptatt av dette universet fra før. Jeg tror den kan få deg til å ombestemme deg! Jeg synes slutten er særlig forfriskende.

Den siste filmen jeg vil anbefale fra 2016 er det kritikerroste dramaet «Moonlight». Filmen er basert på dramaet «In Moonlight Black Boys Look Blue» (en bedre tittel synes nå jeg), skrevet av Tarell Alvin. Filmen ble nominert til en rekke utmerkelser. På nettsiden Rotten Tomatoes har filmen en gjennomsnittlig karakter på 9/10. Filmen gir et unikt innblikk i menneskenes liv, og rolletolkningene til Trevante Rhodes, Ashton Sanders og mange av de andre er rett og slett briljante. Hva synes du om filmen «Moonlight»?

Pages:
Edit